Veel vijftigplussers die op zoek zijn naar liefde wenden zich tot het internet bij hun zoektocht. Net als in het echte leven, vind je online ook een hoop verschillende types. Soms leuke mensen, maar soms ook minder leuke. Wij zetten al deze types op een rijtje.
1. De aandachtsvrager
De aandachtsvrager kan voor nogal wat frustratie zorgen. Hij of zij zoekt continu contact via de telefoon en vraagt dezelfde inzet van jou. Bovendien verschijnt de aandachtsvrager onaangekondigd aan je deur. Soms romantisch, soms behoorlijk irritant.
2. De waandenker
Je hebt een leuke eerste of tweede date gehad en de waandenker denkt dat jullie al getrouwd zijn. Voor je het weet heb je al een koosnaampje, terwijl je elkaars verjaardag nog niet eens kent. De waandenker wordt boos zodra je niet genoeg van jezelf laat horen of dingen plant zonder dat aan hem of haar te melden.
3. De reeds getrouwde
Misschien wel het ergste type. Hij of zij is al getrouwd, maar niet meer helemaal gelukkig. Op de datingsite is hij of zij op zoek naar een simpel avontuurtje. Dat is puur voor het eigen gewin, want om jou persoonlijk wordt vaak weinig gegeven. Oppassen geblazen dus.
4. De zeur
De zeur ergert zich aan alles. De wind die te hard is, het saaie werk, de weggebruiker die te langzaam rijdt en ga zo maar door. Voor je het weet ga je mee in zijn of haar negativisme. Een betere optie is om je niet in te laten met een zeur.
5. Het oppervlakkige type
Meestal worden jongeren ervan beschuldigd oppervlakkig te zijn in de liefde, maar ook op latere leeftijd kom je nog oppervlakkige types tegen. Ze willen weten in wat voor auto je rijdt, hoe groot je huis is en hoeveel je verdient. Bovendien kan het al voorbij zijn als je een keer de verkeerde schoenen aantrekt. Een diep gesprek zit er helaas zelden in.
6. De player
Wederom een type dat je vooral bij jongeren zou zijn, maar je helaas ook op latere leeftijd nog tegenkomt. De player is er eigenlijk alleen voor de avontuurtjes en is bovendien niet monogaam. Prima als je zelf ook niets serieus zoekt, maar het probleem is dat de player zelden open is over zijn of haar intenties. Je zal niet de eerste zijn die pijn wordt gedaan door een player.
7. De oplichter
Helaas vind je ze op de meeste websites. Oplichters die eerst een (virtuele) band met je opbouwen, maar je vervolgens bestelen van je geld. Vaak vertellen ze een zielig verhaal en vragen ze je om hem of haar financieel te steunen. Je maakt het geld over, maar hoort nooit meer iets van de oplichter. Oplichters maken vaak gebruik van een buitenlandse bank en laten bijzonder weinig van hun identiteit zien. Oppassen dus.
Geef een reactie